Dyslexiebehandelaren

Via Socium voert in opdracht van Driestar educatief dyslexiezorgtrajecten uit en zoekt op korte termijn behandelaren voor volgende regio’s:

 1. Raalte, Rijssen (Salland, IJsselland)
 2. Den Haag
 3. Provincie Zeeland Sint Annaland, Oosterland, Middelharnis Brouwershaven, Serooskerke en Zierikzee.
 4. Waddinxveen, Gouderak, Gouda, Bodegraven en Moordrecht
 5. Hellevoetsluis, Puttershoek, Barendrecht
 6. Bergen op Zoom, Heijningen en Dinteloord
 7. Leerdam, Everdingen, Culemborg, Beesd en Geldermalsen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mensen met een afgeronde opleiding (universitair) orthopedagogiek of psychologie, die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van dyslexie. Ook mensen met een opleiding logopedie en nascholing op het gebied van dyslexie nodigen we uit om te reageren. Je bent in het bezit van je eigen auto. We handelen vanuit het ideaal van Driestar educatief, om mooie en goede zorgtrajecten uit te voeren, met respect voor de bijbelse waarden en een werkwijze die kinderen en jongeren raakt. Dat hen iets meegeeft waar ze heel hun leven profijt van hebben. Via Socium zoekt professionals voor de zorgtrajecten, die deze idealen delen en de reformatorische identiteit onderschrijven.

Wat bieden wij?

Ter voorbereiding op het werk als dyslexiebehandelaar krijg je de ONL training verzorgd door één van de regiebehandelaren orthopedagogen/psychologen die in dienst is bij Driestar educatief. Via Socium neemt gemotiveerde professionals in dienst en biedt een marktconform salaris gecombineerd met een aantrekkelijk talenttraject, waardoor werkervaring en persoonlijke groei/ontwikkeling de essentiële basis vormen voor een perspectiefrijke loopbaan.

Om de inzet op werk relevant te maken voor jezelf en voor de organisatie, gaan we uit van een minimum inzet van gemiddeld 16 uur per week. We werken met een jaarurensystematiek, dat flexibiliteit biedt in een sector waarin het werk uitgevoerd wordt in 40-42 (school)weken per jaar.

Organisatie

Bij het accepteren van de uitvoering van een opdracht bespreekt Via Socium met de professional:

 • de aard (soort werkzaamheden, profiel opdrachtgever en info over de leerlingen);
 • de omvang van de opdracht (aantal uren, locaties, bijkomende werkzaamheden);
 • de verantwoordelijkheden en bevoegdheden;
 • de wijze van samenwerken noodzakelijk om de opdracht optimaal te kunnen uitvoeren;
 • de afspraken rondom aanwijzingen en instructie van de opdrachtgever (kwaliteit);
 • de inzet en het gebruik van hulpmiddelen (BYOD, test en toetsmaterialen).

Elke professional heeft binnen Via Socium een aanspreekpunt, die verantwoordelijk is voor de begeleiding (leiding en toezicht). De kwaliteit van het traject valt onder de verantwoordelijkheid van de regiebehandelaar van Driestar educatief. Professionals kunnen onder de afgesproken voorwaarden gebruik maken van het opleidingsprogramma en de informele ontmoetingsmomenten van Via Socium.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anita Schuiling (06) 158 99 810, aschuiling@viasocium.nl. We ontvangen graag je cv voor 4 maart op informatie@viasocium.nl en plannen kort daarna een kennismakingsgesprek om te verkennen of we een match kunnen maken.

Kijk ook bij Werken bij Via Socium