Werken bij

Bij Via Socium werken gemotiveerde orthopedagogen en psychologen, die de combinatie werken en leren als belangrijke basis zien voor de ontwikkeling van hun loopbaan.

Het team van professionals versterkt elkaar doordat zij voor meerdere opdrachtgevers inzetbaar zijn en brede ervaring opdoen op het gebied van zorg en onderwijs. Leren van elkaar stimuleren wij. Het gaat immers om kennis en vaardigheden te ontwikkelen, die de uitvoering in de dagelijks praktijk effectiever en leuker maakt.
De professionals van Via Socium maken het verschil, doordat zij zelfstandig in staat zijn de uitvoering van de opdracht met de beste kwaliteit en resultaat neer te zetten.

Talenttraject
Via Socium neemt gemotiveerde professionals aan en biedt een marktconform salaris gecombineerd met een aantrekkelijk Talenttraject, waardoor werkervaring en persoonlijke groei/ontwikkeling de essentiële basis vormen voor een perspectiefrijke loopbaan. Om de inzet op werk relevant te maken voor jezelf en ook effectief voor de organisatie, gaan we uit van een minimum inzet van gemiddeld 20 uur per week. Er wordt gewerkt met een jaarurensystematiek, dat flexibiliteit biedt in een sector waarin het werk uitgevoerd moet worden in 40-42 (school)weken per jaar.

Professionele inzet
Via Socium heeft (voornamelijk) jonge, gekwalificeerde orthopedagogen en psychologen in dienst. Zij zijn inzetbaar in de eerste en tweedelijns psychologische zorg en/of het onderwijs (indien ze pabo als vooropleiding hebben). Ze worden door Via Socium opgeleid en/of begeleid om zelfstandig opdrachten uit te voeren binnen de jeugdzorg o.a. op het gebied van dyslexiezorg, basis- en/of specialistische gezondheidszorg en/of bijvoorbeeld binnen een huisartsenpraktijk als POH GGZ jeugd.

Bij het accepteren van de uitvoering van een opdracht bespreekt Via Socium met de in te zetten professional:

  • de aard (inhoudelijke informatie, soort werkzaamheden, profiel opdrachtgever en informatie over de klanten/cliënten);
  • de omvang van de opdracht (aantal uren, locaties, bijkomende werkzaamheden);
  • de verantwoordelijkheden en bevoegdheden;
  • de wijze van samenwerken noodzakelijk om de opdracht optimaal te kunnen uitvoeren;
  • de afspraken rondom aanwijzingen en instructie van de opdrachtgever;
  • de inzet en het gebruik van hulpmiddelen.

Elke professional heeft binnen Via Socium een aanspreekpunt, die verantwoordelijk is voor de begeleiding (leiding en toezicht). Professionals kunnen onder de afgesproken voorwaarden gebruik maken van het opleidingsprogramma en de informele ontmoetingsmomenten van Via Socium.

Als aanstormend talent op de arbeidsmarkt heb je mogelijk nog geen middelen opgebouwd die jou instaat stelt om een auto te rijden. Via Socium biedt samen met Hitachi Lease (MHC Mobility) jou de kans om tegen passende tarieven een auto te (private)leasen. 

Op de website van MHC Mobility vindt je alle informatie en voorwaarden. Je kunt kijken op https://mhcmobility.nl/via-socium (of deze link kopiëren en in de browser plakken mocht de link niet werken). Het is een site van Socium Vitae, die ook voor Via Socium van toepassing is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harm Matthijssen (06) 21910639.

Interesse in werken bij Via Socium?
Neem dan contact met ons op. Wij gaan met plezier het gesprek met jou aan!